Náš oddílový letní tábor byl v okolí Lužických hor. Měl dvě části: puťák a vodák.

Putovní část jsme začali v obci Jetřichovice v Ústeckém kraji. Šli jsme po turistické červené značce Pavlíniným údolím. Všude kolem nás byly překrásné pískovcové skály. Dostali jsme se na rozhlednu Studenec, dále pokračovali do obce Chřibská, kde jsme se koupali v přírodním koupališti. Pokračovali jsme lesy, kopci, dolinami i vrchy. Viděli jsme též historické české bunkry – řopíky. Dva dny jsme byli taky u hranic s Německem. Podívali jsme se na německou stranu na zříceninu Oybin a prošli nějaké vesnice. Dýchala na nás úplně jiná atmosféra než na české straně. Náš puťák jsme ukončili ve městě Mimoň, kam jsme se přesunuli vlakem, a kde nás čekaly lodě na vodák.

Rozdělili jsme se do lodí po dvojicích a sbalili jsme si věci do barelů. Velké batohy jsme nechali v půjčovně lodí. Sjížděli jsme řeku Ploučnici. Nebyla to sice řeka, která by rychle tekla, ale měla své kouzlo. Hodně se kroutila, byla zarostlá, co chvíli jsme museli podjíždět spadené kmeny stromů a jednou jsme sjížděli i jez. Vodák jsme ukončili v České Lípě, kde pár členů tábora mělo vodácký křest (např. já).

Většinou jsme spali v lese v hamakách nebo pod širým nebem, protože jsme měli krásné počasí a vůbec nám nepršelo, za co jsme byli Bohu moc vděční. A na vodáku jsme spali v kempech. Vařili jsme si sami na plynových vařičích, potraviny jsme taky nosili sami, ale občas jsme v nějaké větší obci nakoupili. Pobožnosti jsme měli rozdělené na ranní a večerní (ranní jsem vedl já a večerní měl náš vedoucí Radim). Večerní pobožnosti byly na téma Jozue a jeho život.

Tábor jsem si neskutečně moc užil. Zažili jsme společně velká dobrodružství a kochali jsme se nádhernou přírodou, kterou stvořil náš Pán a Stvořitel Ježíš Kristus.

Jimmy