Naše dobrodružství jsme začali v Malých Svatoňovicích, rodném městě bratří Čapků. Putovali jsme na severu České republiky na Broumovsku. Za zmínku stojí například rozhledna Čáp, Ostaš, Broumovské stěny, putování po hřebeni na hranici s Polskem, Ruprechtický špičák, koupání se v polském zatopeném lomu a mnoho a mnoho skalních masivů.

Téma letošního puťáku byl Malý princ. Zaměřili jsme se především na různé planetky a jejich obyvatele. Každý den byla nějaká etapa, která souvisela s postavou z planetky a jejím charakterem a za splněnou etapu dostaly děcka část planetky, kterou na konci puťáku složily dohromady. Dále s sebou musely neustále nosit ve své skupince sazeničku byliny, jako symbol starostlivosti, když se Malý princ staral o svou Růži. Pobožnosti jsme spojili taktéž s myšlenkou z Malého prince a v Bibli jsme našli podobný příběh, který ukazoval na daný charakter.

Hráli jsme spoustu her (nejoblíbenější byl fotbal), zpívali jsme každý večer u táboráku písničky s doprovodem kytary a ukulele, sbírali jsme borůvky a kochali se výhledy ze skal.

Zážitků jsme měli opravdu spoustu. Půlnoční prudký liják v lese, kdy jsme potom ráno sušili věci nebo spaní v kulturním domě, protože jsme obdrželi výstrahu před menší vichřicí, která v noci opravdu přišla. Bylo to příjemné zpestření puťáku.

Za asi největší zážitek považuji poslední noc, kdy se nás pár lidí rozhodlo uvařit nějaké lahůdky z potravin, které nám zbyly. Udělali jsme si ovesné smažené placky, bramborové knedlíčky plněné sušenými meruňkami a karamelizované broskve v cukru. Poté jsme vaření ukončili hodinovým pozorováním nádherné noční oblohy plné zářivých hvězd.

Díky Pánu Bohu jsme měli docela hezké počasí a až na plno klíšťat a několik škrábanců se nikomu nic nestalo. Zároveň můžu říct, že jsme byli velmi dobrá parta, navzájem jsme si pomáhali a byli si nablízku.

Jimmy

WEB ODDÍLU PLEJÁDY

FOTOGALERIE

Fotografie: KP oddíl Plejády – PL, ŠP, PP