Sobota 19. března 2022 byla v několika ohledech netradiční. Ne že by se dělo něco naprosto neobvyklého, ale přecejen jsme si možná v určitých oblastech odvykli nebo zvykli, že… Není od věci si čas od času připomínat, že vše opravdu není samozřejmostí. Máme skutečné důvody k vděčnosti a radosti, nehledě na složité okolnosti můžeme pociťovat pokoj v srdci a přijímat Bohem nabízené požehnání.

Jak je v našem společenství obvyklé, jednou za čtvrtletí slavíme „Památku večeře Páně“ – nevšední bohoslužbu, při které si připomínáme Ježíšovu oběť za nás, kdy intenzivněji prostřednictvím společenství a symbolů (umývání nohou, chléb a kalich) můžeme přijmout a prožít jistotu Jeho odpuštění. Po delší době, poznamenané protiepidemiologickými opatřeními, jsme se mohli sklonit a posloužit jeden druhému během „obřadu umývání nohou“, který symbolizuje smytí naší minulosti a touhu po novém začátku. Díky zdárnému postupu další fáze rekonstrukce budovy jsme k umývání nohou mohli využít všechny obvyklé prostory – pro podporu ztišení a soukromí, maximální zajištění hygienických opatření a omezení rušivých vlivů daných prostoji.

Náš sbor má velkou přednost, že téměř při každé příležitosti konání slavnostních bohoslužeb můžeme do našeho společenství vítat děti. Skoro by se chtělo říct, že jsme v průběhu „období COVIDu“ ztratili přehled o všech přírůstcích… Skoro. Touto sobotou jsme pomyslně uzavřeli vítání posledních „zbylých“ ročníků 2021 – Leontýnky a Josefínky. Není žádnou novinkou, že už teď se můžeme těšit a vyhlížet, až mezi nás zavítají rodiče s novorozenci letošními. Že se stále rozrůstáme, jsme se ostatně mohli přesvědčit i během společného hudebního vystoupení dětí a rodičů 🙂

Nemůžeme se dočkat soboty 7. 5. 2022, na kterou je naplánována dětská bohoslužba “Jsi úžasný” – více informací ZDE

Touto slavnostní bohoslužbou nás provázel kazatel Petr Rohan, který po tradiční závěrečné písni „Tebe, Boha, chválíme“ vyprosil do dalších chvil pro společenství i každého z nás Boží požehnání.

Ať Hospodin ti žehná a chrání tě, ať Hospodin rozjasní nad tebou svou tvář a je ti milostiv, ať Hospodin obrátí k tobě svou tvář a obdaří tě pokojem.
Numeri 6,24-26

Termín příští „Památky večeře Páně“ je stanoven na 18. 6. 2022.

Těšíme se?

DP