Nejmladším oddílem našeho sboru jsou Kuřátka – děti ve věku 3-7 let. Scházíme se každé pondělí. Vyprávíme si biblické příběhy, hrajeme hry, vyrábíme, uzlujeme, učíme se poznávat stopy, ptáčky, rostliny atd. Školní rok jsme vždy ukončili v létě výpravou za poznáním a dobrodružstvím.

Letos jsme na konec školního roku naplánovali novinku. Strávili jsme požehnaný čas na miniTáboře s názvem „Po stopách věrného správce“. Na společném víkendu se setkaly celé rodiny. Prožívali jsme stejné činnosti jako starší kamarádi na táborech. Měli jsme stanování, budíček, rozcvičky, nástupy, hry, táborák… Ústředním tématem byl život správce Egypta, biblického Josefa. Krok za krokem jsme procházeli jeho život a učili se, jak za každých okolností důvěřovat Bohu – stejně jako Josef. Děti byly rozděleny do skupin a plnily úkoly.

Stejně, jako byl Josefovi vyroben pestrobarevný plášť, tak i my jsme vyráběli pláště. Materiál si děti musely získat na konci území chráněného „medvědem“. Dále jsme hledali Josefovy bratry a jejich stáda oveček a poté putovali do Egypta. V Egyptě jsme se dostali k Putifarovi a starali se o jeho domácnost. Skupinky například musely pro Putifara prostřít k odpolední svačině nebo úhledně složit jeho vyprané prádlo. Nakonec jsme se setkali v Egyptě s Josefovými bratry a ve hře se stanovišti jsme hledali, kdo ukradl kalich egyptského správce. Na stanovištích děti prokazovaly vědomosti, dovednosti a zkušenosti, které sbíraly celý uplynulý rok. Poznávaly rostliny, stopy, pantomimou předváděly zimní sporty, uzlovaly a povídaly o desateru.

MiniTábor byl velmi vydařený a Bohem požehnaný. Troufám si říct, že jak děti, tak i dospělí si společné chvíle moc užili. Příští léto budeme pokračovat v této aktivitě a naplánujeme další tábor.

Závěrem bych moc chtěla poděkovat všem vedoucím Kuřátek, kteří se celý rok scházeli na schůzkách a věnovali se dětem. Také děkuji vedoucím za účast na miniTáboře, jejich čas a nachystané aktivity. Díky, také všem rodičům, kteří se aktivně podíleli na chodu tábora i za jejich celoroční podporu Kuřátek.

Největší díky patří našemu Pánu Bohu. Děkuji za vše.

Za Kuřátka
Markét Lidmilová

FOTOGALERIE - MINITÁBOR KUŘÁTEK 2022

fotografie: Kuřátka