Zpátky k oltáři: vytvoření místa pro Boha

Ve dnech 11. až 21. ledna 2023 pořádá naše církev po celém světě Deset dnů modliteb za vylití Ducha svatého. Tématem setkávání v průběhu těchto dnů je „Zpátky k oltáři – vytvoření místa pro Boha“.

„Všechen lid k němu přistoupil a on opravil pobořený Hospodinův oltář.“
(1. Královská 18:30)

Uspěchaný a ustaraný. Rozbouřený a smutný. Zaneprázdněný a narušený. To jsou některá slova, kterými lidé na celém světě popisují svůj život v dnešní uspěchané společnosti. Pokud i vy pociťujete tíhu našeho hynoucího světa, zveme vás na desetidenní modlitební cestu do samotného Božího srdce – místa, kde břemena jsou nadlehčována, zranění uzdravena a síla obnovena. Budete vyzváni, abyste znovu postavili svůj oltář osobního uctívání pravého a živého Boha, protože On slíbil: „Budete mě volat a chodit ke mně, modlit se ke mně a já vás vyslyším.“ (Jeremjáš 29:12)

Modleme se společně za oživení našich osobních a rodinných bohoslužebných oltářů, aby nás Duch svatý obnovil a zmocnil k tomu, abychom světu hlásali poslední Boží poselství naděje.

V rámci modlitebních setkání se můžeme zaměřit také na přímluvné modlitby ohledně našich osobních i sborových potřeb. Materiál na každý den v elektronické podobě a další potřebné informace najdete na tomto odkazu.

Závěrečná sobota 21. ledna 2023 může být vyjádřením vděčnosti za Boží dobrodiní, které přichází z Boží milosti jako odpověď na vaše společné modlitby. Toužíme po tom, aby se Deset dnů modliteb stalo příležitostí pro prohloubení vztahu s Bohem jak v našem osobním životě, tak i ve sborovém společenství.

Peter Čík – tajemník ČSU CASD
Mikuláš Pavlík – předseda ČSU CASD
Marek Škrla – hospodář ČSU CACD