"Běžím pro radost"

I letos se můžeme zapojit do každoročního ADRAběhu. Tento rok se navíc jedná o jeho 10leté výročí a vybíhat budeme opět na podporu dobrovolnictví v České republice, abychom mohli dělat ostatním kolem nás – dětem, seniorům – radost. Poběžíte pro radost s námi?

KDY A KDE?

Zapište si tedy do kalendářů datum 18. května 2023, konkrétně 16:00 hodin. To je totiž datum, kdy proběhne ADRAběh zde, v Brně.

Poběžíme v brněnských Medlánkách, které jsou pro tuto událost skvělou základnou. Zahájení bude v OMNI café na Třešňové ulici. Cíl bude v parku za medláneckým zámečkem. V cíli dostanou běžci odměnu – zmrzlinu. Zakončení běhu a vyhlášení vítězů proběhne opět v OMNI, kde bude připraveno malé občerstvení zdarma.

Samozřejmě se můžete zapojit i v jakémkoliv jiném městě a samostatně sbírat kilometry od 18. 5. až do 1. 6. 2023.

JAK?

K dispozici budou dvě trasy 5 km a 2,2 km. Na své si tedy přijdou i ti, kteří se místo běhu raději projdou. V ADRAběhu nejde o vítězství, ale o účast a dobrou náladu!

startovné 250 Kč

Výtěžek ADRAběhu 2023 poputuje na podporu činnosti dobrovolnických center ADRA (V Brně zejména na rozjezd nové charitativní prodejny a kanceláře na Lidické 11). Naše centra propojují lidi ochotné pomáhat s těmi, kdo pomoc potřebují.

Tisíce dobrovolnic a dobrovolníků přináší radost a blízkost do životů osamělých seniorů, pacientů v nemocnicích, hendikepovaných lidí či znevýhodněných dětí. A právě na děti se letos zaměříme především.