Jedinečná příležitost

V sobotu 1. 4. 2023 měl náš sbor jedinečnou příležitost prožít společně s bratry a sestrami z ostatních brněnských společenství netradiční oslavnou bohoslužbu v Blahoslavově domě.

V průběhu tříhodinového setkání zazněly vedle chval a Božího slova také zajímavé zkušenosti a prezentace, díky kterým jsme se dozvěděli celou řadu cenných informací o původní domovině našich bratři a sester z Ukrajiny a Afriky. Společně jsme pak mohli chválit Boha nejen za početní růst církve v těchto zemích, ale také za to, že i naše místní společenství může být takto etnicky i kulturně pestré a že Bohu v duchu 117. žalmu můžeme vzdávat dík v takové národnostní rozmanitosti.

 
Chvalte Hospodina, všechny národy,

pojďte ho všichni lidé velebit!
Jeho láska k nám je tak veliká,
Hospodinova věrnost věky přetrvá!
Haleluja!
Žalm 117

 

Děkujeme Bohu také za to, že nás a naši zemi obdařil velkým materiálním požehnáním, díky němuž jsme mohli uprostřed válečné krize poskytnout pomoc všem potřebným válečným uprchlíkům a jsme rádi, že přes všechno zlé, čím si museli projít, mohou nakonec o jeho dobrotě svědčit i naši bratři a sestry z Ukrajiny. Ve světle jejich svědectví se jeví jako pravdivé přísloví, že Bůh sice dopouští, ale neopouští. V duchu písně, která na setkání zazněla, se modlíme za Ukrajinu a její lid, modlíme se však i za sbory brněnského okrsku, které nám při bohoslužbě také představili svou činnost.

Je mým přáním, abychom jakožto místní církve v čase, který nám ještě zbývá, konali to nejlepší pro Jeho slávu.

Petr Rohan

Bohoslužba obrazem

fotografie: DP