O víkendu 12. – 14. května 2023 jsme se opět zúčastnili největší akce MSS Pathfinderů – Helfštýn.

Téma víkendovky bylo
LIFECRAFT – NA POČÁTKU STVOŘIL BŮH…

Ubytovaní jsme byli v chatkách v rekreačním středisku u Kateřiny nedaleko Štramberka. Setkání jsme zahájili v pátek společnými písněmi, zamyšlením a zahájením soboty.

Součástí akce Helfštýn humanitární projekt: Děti dětem. Pořadatelé nám ukázali několik videí, jak i my děti můžeme pomáhat dle svých možností a že to, že žijeme v dostatku, ne-li nadbytku, není samozřejmostí. Kdo chtěl, dovezl plyšáka nebo autíčko, které pořadatelé zaslali dětem na Ukrajinu.

Sobotním dopolednem nás provedli odborníci zabývající se stvořením a biologií. Mohli jsme si prohlédnout kostry zvířat a různé chemické pokusy. Poté jsme v rekreačním středisku procházeli několika stanovišti, bylo jen na nás, abychom se dobře rozdělili, abychom hru zvládli, co nejrychleji.

Odpoledne jsme se vydali na 8 km procházku po okolí, kde nás čekalo několik stanovišť, jako bylo poznávání ptáků dle zvuku a obrázku, zasazení stromu, výroba svíček, kimova hra – zapamatování si, co nejvíce věcí, zasažení terče vodou naplněnou v injekční stříkačce atd.

Za každou hru jsme získali kostičky lego, z nichž jsme měli postavit nejvyšší věž. Každý oddíl také vyrobil 3D model zahrady Eden v banánové krabici. Naším úkolem bylo rozdat žetonky mezi modely, které se nám nejvíce líbily.

Večer jsme na louce nad rezortem Svatá Kateřina u kamenného kruhu druidů hráli hru. Každý oddíl měl určenou barvu, která se střídavě rozsvěcovala na různých místech a my jsme museli projít několika úkoly za co nejkratší čas.

V neděli jsme na louce na čas rozdělávali oheň pomocí křesadla a uvařili čaj. Po obědě jsme se rozjeli do svých domovů.

Jsme rádi, že nás je na Moravě v Pathfinderu tolik a že máme možnost seznámit se s novými kamarády.

Petra Rohanová

Helfštýn očima našich účastníků

fotogalerie: Petra Rohanová

VÍCE O KLUBU PATHFINDER A NAŠICH ODDÍLECH