V rámci bohoslužby 4. 11. 2023 se uskuteční členské shromáždění.

Na příští rok je naplánována konference Česko-Slovenské unie naší církve a současně i všech tří sdružení – Moravskoslezského, Českého a Slovenského.

V této souvislosti bychom rádi členům našeho sboru představili základní informace k tvorbě agendy, volbě delegátů a samotnému průběhu konferencí.

Slavnostní konferenční shromáždění se uskuteční
8. června 2024 v areálu výstaviště v Brně.

Body členského shromáždění:

      • návrh a odsouhlasení delegátů konference Moravskoslezského sdružení za náš sbor – shromáždění hlasuje
      • seznámení s pověřenými delegáty na konferenci unie za náš sbor – shromáždění bere na vědomí
      • informace o rozhodnutí naší sestry navštěvovat jiné společenství – shromáždění bere na vědomí
  • Sbor – organizované společenství jednotlivých věřících.
  • Sdružení – organizované společenství sborů v určitém státě nebo území.
  • Unie – spojuje několik sdružení.
  • Generální konference – organizační jednotka, která sjednocuje všechny unie na světě. Její činnost v jednotlivých větších celcích zprostředkovávají tzv. divize. Naše unie je součástí Interevropské divize.

V Církvi adventistů s.d. je obvyklá zastupitelská forma církevní správy. Tato forma organizování církve považuje za nositele autority veškeré členstvo. Výkonná odpovědnost je svěřena zastupujícím výborům a jejich činovníkům.

Církev adventistů v Česko-Slovenské unii žije a pracuje prostřednictvím sborů organizovaných ve třech sdruženích – Čekém, Moravskoslezském a Slovenském.

Konference unie je nejvyšším orgánem církve, koná se pravidelně jednou za pět let a svolává jí výbor unie. Konference zejména hodnotí činnost církve a jejich orgánů za uplynulé období. Dále rozhoduje o programech a cílech na budoucí období a přijímá závazná rozhodnutí k opatření finančních prostředků pro její realizaci.