V posledním čtvrtletí roku 2023 budeme společně diskutovat o tom, k čemu Bůh povolal naši církev a také nás, jednotlivé členy.

Není totiž možné být praktikujícím křesťanem bez toho, aby se naše víra nepromítala do našeho každodenního jednání a neovlivňovala i lidi, se kterými žijeme, nebo se s nimi potkáváme v našem bydlišti, na pracovišti a všude tam, kde se pohybujeme.

​Autorům lekcí se podařilo vytvořit materiál, který nás chce citlivě motivovat k tomu, abychom se nebáli svědčit svým životem i svými ústy.

Během tohoto čtvrtletí můžeme rozpoznat buď nové povolání, kterým nás pověří náš Spasitel, nebo si znovu uvědomíme povolání, které na nás Bůh vložil už v minulosti, a najdeme novou radost z toho, že náš život má vyšší smysl než jen prožít pár let, které jsou ještě před námi.

Názvy třinácti lekcí napovídají témata, která budeme společně rozebírat v našich třídách sobotní školy:

      1. Bůh a jeho touha zachránit člověka I.
      2. Bůh a jeho touha zachránit člověka II.
      3. Boží povolání
      4. Abraham – misie vedená láskou
      5. Jonáš – výmluvy a odmítání
      6. Misijní práce – motivace a příprava
      7. Požehnáním pro nejbližší okolí
      8. Služba potřebným
      9. Záchrana bohatých a vlivných
      10. Služba těm, co neznají Boha
      11. Poselství pro velká města
      12. Ester a Mordokaj
      13. Završení Božího plánu záchrany

Když jsem postupně procházel tyto lekce, znovu jsem si uvědomoval nejen to, jak moc mne Bůh miluje, ale i to, jak moc mu záleží na každém obyvateli naší planety.

Jsem zvědavý, jaké lidi mi Bůh přivede do cesty, abych se s nimi mohl seznámit natolik, že pak spolu budeme diskutovat o tom, co je před námi a jaké máme možnosti.

Přeji nám všem, abychom se nebáli otevřít ústa vždy, když to bude někdo v našem okolí potřebovat. Stejně tak doufám, že nám Stvořitel dá dostatek odvahy udělat ty dobré skutky, které pro nás připravil.

Zvu vás každou sobotu v 9.30 do sobotní školy. Místa máme dost a kdyby se nás náhodou sešlo více, rádi „otevřeme“ další třídu. Těším se na vás.

Vlastimil Fürst

Kromě "studijních tříd" v modlitebně nabízíme také možnost virtuální diskuze nad danými lekcemi "Průvodce studiem Bible"

KAŽDOU SOBOTU 9.30 – 10.30, ONLINE UŽ OD 9.00

ODKAZ na online třídu

V případě, že se na Google Meet připojujete pomocí mobilních telefonů:
(CZ) +420 234 610 485
PIN: 772 811 792

AKTUÁLNÍ ROZPIS
SLUŽEBNOSTÍ / SOBOTNÍCH BOHOSLUŽEB

Lekce můžete zakoupit v traktátu nebo si je stáhnout na stránkách Sobotní školy (alternativně kliknutím na obrázek).

Užitečné odkazy...

Sobotní škola je dlouholetou celosvětovou aktivitou Církve adventistů sedmého dne, která dává příležitost k tomu, aby milióny lidí všech věkových kategorií mohli být spolu, učit se o Ježíši Kristu, studovat Bibli, a lépe poznávat jeden druhého i svět, ve kterém žijí.

Kromě oficiálních studijních podkladů existují ještě i další materiály, které připravují nadšení dobrovolníci. Mezi ně patří audioverze jednotlivých lekcí, otázky a témata k diskuzím ve skupinách, či lekce doplněné o plné znění biblických textů.

Studijní materiály pro jednotlivá čtvrtletí ve formátu PDF (vždy celé čtvrtletí) – již od roku 1924!

Studijní materiály jsou k dispozici také ve vybraných cizích jazycích – kromě češtiny také například v ukrajinštině, ruštině, angličtině, němčině… – na webu Sabbath School nebo prostřednictvím bezplatných aplikací ke stažení přes Google Play / App Store

Pořad „Bible pro dnešek“ připravuje pro Církev adventistů a pro oddělení Sobotní školy studio HopeTV. Jednotlivé díly přináší rozhovory nad Biblí, které jsou inspirovány studijními materiály „Průvodce studiem Bible„. Provází tak studenty Sobotní školy vždy aktuálně studovanými tématy.

Záměrem on-line kurzu „Sobotní škola“ je představit účastníkům původ, smysl a principy tohoto jedinečného systému biblického vzdělávání, který je zásadní součástí života a služby Církve adventistů sedmého dne. Kurz však nemá jen představit tyto základní informace, ale také poskytnout základní „trénink“ pro všechny, kteří chtějí mít ze Sobotní školy co největší užitek – ať už jako aktivní účastníci, tak i jako učitelé.