Mládež z okolí Brna měla 14. října 2023 opět možnost setkat se a prožít společně sobotu v našem sboru.

Už ráno jsme se sešli na společnou sobotní školu. Náš studentský kazatel Dan Stehlík si přichystal několik biblických textů, které jsme ve skupinkách pročetli a sdíleli se se svými myšlenkami. Po zbytek dopoledne jsme se připojili ke společné bohoslužbě v hlavním sále, která byla spojena i s příležitostí písněmi chválit našeho Boha v rámci soboty chval. Po kázání jsme se společně naobědvali a byl před námi opět prostor se sdílet a poznávat se. Nezůstalo ovšem jen u toho, další společnou aktivitou byl kvíz s biblickou tématikou, kde mnozí z nás vypilovali své znalosti.

Host tohoto setkání, kazatel Jan Dymáček, má za sebou už mnoho přednášek o vztazích a souhlasil, že i nám předá některé zkušenosti a pohledy na tuto důležitou součást života každého z nás. I s ním jsme mohli prožít příjemný čas. Den se už blížil k závěru a mládežnice a mládežníci se pomalu začali chystat na cestu domů.

Myslím, že všichni, kdo se setkáváme v mládežích, vnímáme dar sborového společenství jako velké požehnání. Často jsme od malička součástí sboru, ale právě období mládeže je ten klíčový čas, kdy si každý hledá svoje pravé místo ve sborové rodině. Jsem vděčný Bohu za náš sbor, kde máme tento prostor scházet se, zapojit se do bohoslužby a sloužit, jak nás povolává Pán Ježíš.

Špok