Předpůlnoční bohoslužba

Vánoční svátky jsou vnímány jako čas klidu, pohody, čas ztišení a jako čas, který můžeme strávit v kruhu našich nejbližších.

Vánoce jsou dobou, na kterou se těšíme, nejen kvůli dárkům a času stráveném s našimi blízkými, a to navzdory mnohdy hektickým a stresujícím přípravám. Pro křesťany jsou Vánoce navíc připomínkou narození Ježíše Krista.

Jako sbor jsme si připomenuli tyto události na „předpůlnoční“ bohoslužbě, 23. prosince ve 22:30. Vzhledem k pozdní hodině měli mnozí obavy, zda vůbec někdo přijde, ale nakonec jsme prožili bohoslužbu ve více než 50 lidech.

Celá bohoslužba byl zaměřená na příběh narození Ježíše. Tento příběh byl doprovázen chválami, křesťanskými písněmi, které jakoby pokračovaly ve vyprávění onoho příběhu. Nemohlo samozřejmě chybět ani slovo našeho kazatele, Petra Rohana. Tématem bohoslužby bylo „Immanuel, Bůh s námi“. Připomněli jsme si, co to znamená, že je Bůh s námi, co to znamená, že poslal Ježíše na naši zem. Společně jsme se mohli ztišit, zamyslet nad těmito myšlenkami a zaposlouchat se do písní.

Pro mě osobně, navzdory větším přípravám, to byl doslova požehnaný čas. Tato bohoslužba pro mě byla a je něčím, na co vzpomínám. Ale mnohem více se těším, až se příští Vánoce potkáme na další půlnoční bohoslužbě.

Daniel Stehlík

Fotogalerie

fotografie: ŠPOK