Křest

Jděte tedy a čiňte učedníky ze všech národů, křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání tohoto věku. Amen.
matouš 28,19-20 / ČSP

Křtem vyznáváme svou víru v smrt a zmrtvýchvstání Ježíše Krista a svědčíme, že jsme zemřeli hříchu a chceme žít novým životem. Takto uznáváme Krista za Pána a Spasitele, stáváme se jeho lidem a jsme přijati za členy jeho církve. Křest je symbolem našeho spojení s Kristem, odpuštění našich hříchů i toho, že jsme přijali Ducha svatého. Je potvrzením víry v Ježíše Krista, jakož i znamením pokání a koná se ponořením do vody.

Večeře Páně

Já jsem přijal od Pána, co jsem vám také odevzdal: Pán Ježíš v tu noc, kdy byl zrazen, vzal chléb, vzdal díky, lámal jej a řekl: „Toto jest mé tělo, které se za vás vydává; to čiňte na mou památku.“ Stejně vzal po večeři i kalich a řekl: „Tento kalich je nová smlouva, zpečetěná mou krví; to čiňte, kdykoli budete píti, na mou památku.“ Kdykoli tedy jíte tento chléb a pijete tento kalich, zvěstujete smrt Páně, dokud on nepřijde.
korintským 11,23-26 / ČSP

Večeře Páně je účastí na symbolech Ježíšova těla a krve jako vyjádření víry v něho, našeho Pána a Spasitele. V tomto prožitku společenství je přítomen Kristus, který se setkává se svým lidem a posiluje ho. Svou účastí radostně zvěstujeme význam Kristovy smrti, dokud nepřijde. Příprava na tuto večeři zahrnuje zkoumání vlastního svědomí, pokání a vyznání hříchů. Kristus ustanovil umývání nohou jako symbol nového očistění a výraz ochoty vzájemně si sloužit v křesťanské pokoře a sjednotit svá srdce v lásce.

Srdečně vás zveme

V pátek 22. března 2024 v 18 hodin
budeme mít ve sborovém společenství CASD Brno – Střední 10 možnost účastnit se radostné bohoslužby a stát se svědky rozhodnutí našeho nového duchovního sourozence být na straně Ježíše Krista. Křtem a slovem poslouží kazatel místního sboru br. Petr Rohan.

V sobotu 23. března 2024
budeme ve sborovém společenství CASD Brno – Střední 10 prožívat slavnostní bohoslužbu – „Večeři Páně“. Kázáním poslouží duchovní místního sboru br. Petr Rohan.

Programem oslavných bohoslužeb bude kázání z Božího slova a veřejné vyznání víry (křest v pátek) / služba pokory – umývání nohou, vysluhování chleba a vína („Večeře Páně“ v sobotu).

Srdečně vás zveme.

Pán Ježíš nám dal pokyn pro křest a příklad, jak máme chvíle spojené s „památkou“ na „Večeři Páně“ prožívat.

Jako křesané věříme, že díky smrti Ježíše Krista je odpuštění dostupné skutečně každému…

Jan Polášek