První březnovou sobotu se stal náš sbor cílem mládežníků z brněnského okrsku.

První okrskové setkání mládeže v tomto roce proběhlo v příjemné a uvolněné atmosféře během sobotního dopoledne a odpoledne.

Mládež je a bude součástí sborového společenství, proto jsme chtěli prožít sobotu na společné bohoslužbě ve sboru Střední. Čekala nás sobotní škola, kde jsme nahlédli do textů Janova evangelia do 13. kapitoly a zaměřili se na téma lásky, ke které vybízí Kristus své učedníky. V druhé části pak studentský kazatel Dan Stehlík zvolil tématem kázání příběh o babylonské věži.

V prožívání příjemných chvil jsme pokračovali při společném obědě, který byl nachystán záhy po skončení bohoslužby v malém sále. Když každý snědl, kolik mohl, nakrátko jsme vydechli a vyrazili na procházku do Lužánek, kde už se probouzela první jarní květena, přestože zimní bundy většina z nás ještě neodložila. S některými jsme se už museli rozloučit, pro ty, kdo zůstali, však přišla chvíle společenských her a povídání v čajovně.

Jsme vděční za spolupráci mezi mládežemi a za společné zážitky, které posouvají nejen mezilidské vztahy, ale i vztah každého z nás k našemu nebeskému Otci.

Špok