Krasová a Horácká stezka

O víkendu 16. – 17. března 2024 se v prostorách sboru na Střední uskutečnila Oblastní akce Klubu Pathfinder.

Setkaly se na ní oddíly dvou oblastí – Krasové a Horácké stezky. Na akci přijelo celkem 50 dětí a 15 vedoucích z Brna, Rudic, Ivančic, Znojma, Jihlavy i Žďáru nad Sázavou.

Program setkání začal v sobotu odpoledne. Nejprve nás oslovil zamyšlením Kamil Majer. Následovalo vzájemné představování oddílů i jejich členů. Jen málokdo si hned dokázal vzpomenout na jména všech účastníků. Aby zůstala v našich hlavách co nejdéle, zahráli jsme si několik her, ve kterých jsme jejich znalost využili.

Posilněni večeří jsme se rozdělili do skupinek a vyrazili na noční hru za pokladem do parku Lužánky. Skupinky obcházely stanoviště zakreslená v mapě a plnily na nich úkoly prověřující jejich smysly. Za úspěšné splnění úkolu obdržely nápovědu popisující místo ukrývající poklad. Přes nejrůznější nástrahy se všem podařilo ke střeženému pokladu dojít. Po návratu do sboru se mladší účastníci odebrali k odpočinku a starší si zahráli deskové hry.

V neděli jsme se probudili do slunečného rána. Čekalo nás povzbuzení na těle i na duchu – snídaně a ztišení s Petrem Rohanem. Dopolední program se odehrával v nedaleké tělocvičně. Zahřáli jsme se a rozcvičili na štafetové závody, které prověřily naše fyzické síly i obratnost. Po té jsme si vyzkoušeli Kin-ball – týmový sport, jehož cílem je odehrát speciální míč tak, aby jej tým na příjmu nechytil a míč se dotkl země. Největší úspěch měl závěrečný boj o vlajku s hadrovými koulemi. Výborným obědem jsme pak Oblastní akci zakončili a nastalo loučení.

Rád bych poděkoval všem vedoucím, kteří přispěli k příjemnému průběhu celé akce a především Pánu Bohu za jeho vedení, požehnání i ochranu.

Honza L.

Fotogalerie

fotografie: Petr Rohan

VÍCE O KLUBU PATHFINDER A NAŠICH ODDÍLECH