Večeře Páně

​sobota 29. června 2024
v rámci dopolední bohoslužby

Já jsem přijal od Pána, co jsem vám také odevzdal: Pán Ježíš v tu noc, kdy byl zrazen, vzal chléb, vzdal díky, lámal jej a řekl: „Toto jest mé tělo, které se za vás vydává; to čiňte na mou památku.“ Stejně vzal po večeři i kalich a řekl: „Tento kalich je nová smlouva, zpečetěná mou krví; to čiňte, kdykoli budete píti, na mou památku.“ Kdykoli tedy jíte tento chléb a pijete tento kalich, zvěstujete smrt Páně, dokud on nepřijde.
Korintským 11,23-26 / ČSP

O Ježíši Kristu hovoříme jako o svém Spasiteli. To proto, že zaplatil tu největší cenu za naše hříchy a překonal moc, kterou měla smrt. Zachránil nás! Oběť, kterou za nás přinesl, se nazývá Usmíření a je to ta nejdůležitější událost, která se kdy stala. Díky Ježíši Kristu smrt nepředstavuje konec. Díky Ježíši Kristu nám mohou být odpuštěny naše hříchy a můžeme se znovu stát čistými…

Ježíš Kristus zaplatil za naše hříchy. Dobrovolně trpěl, abychom my nemuseli – pokud budeme činit pokání. Když budeme následovat našeho Spasitele a budeme toužit nehřešit, najdeme odpuštění a uzdravení. Po tom, co Ježíš zažil v Getsemane, Ježíš přesně rozumí tomu, jaké to je být každým z nás. Cítí všechny naše strasti, nemoci a bolesti.

Po své modlitbě v Getsemanech byl Ježíš zrazen, zatčen a odsouzen ke smrti ukřižováním. Přestože byl všemocný, umožnil sám sobě zemřít na kříži. Jeho následovníci láskyplně uložili Jeho tělo do hrobu. O tři dny později Ježíš znovu ožil a navštívil je, čímž dokázal, že je schopen porazit smrt. Tím bylo Usmíření dokonáno. Díky Ježíšově vzkříšení bude i každý z nás po smrti znovu žít.

Sobota 29. června 2024 bude v našem sborovém společenství CASD Brno – Střední 10 slavnostní. Prožijeme slavnostní bohoslužbu „Večeři Páně“. Kázáním poslouží kazatel našeho sboru br. Petr Rohan.

Programem oslavné bohoslužby bude kázání z Božího slova, služba pokory – umývání nohou, vysluhování chleba a vína, děkovné a oslavné písně, modlitby.

Srdečně zveme k účasti – Pán Ježíš nás vyzval k účasti na „Večeři Páně“ a dal pokyn, jak máme chvíle spojené s „památkou“ na „Večeři Páně“ prožívat.

Věříme, že díky smrti Ježíše Krista je odpuštění dostupné každému.

Jan Polášek