Znáte pana Jana Marka?

Je to zajímavá postava, o které jsem měl nějaké povědomí, ale dlouho unikala mé pozornosti. V uplynulém měsíci jsem se s Markem seznámil trochu blíže a zjistil jsem, že je mi sympatický. V mnohém jsme si totiž podobní a v mnohém mu zase závidím, že umí to, co já ne. 

Nikdy se netlačil tam, kde ho nechtěli. Pokud cítil, že mu ten druhý nevěří a pochybuje o něm, raději se upozadil a počkal, zda druhá strana změní svůj názor. Nedělal to, o čem nebyl přesvědčený, že to je to správné. Dokázal proto klidně opustit rozjetý projekt a odejít, aby těm, kteří byli přesvědčeni o správnosti svého počínání, nekalil jejich nadšení. Pokud zjistil, že se v něčem zmýlil, dokázal přiznat svou chybu. Rád se vyptával druhých na události, u kterých sám nemohl být a dokázal pak ze všech výpovědí sestavit správný obraz toho, jak se vše událo…

Bylo by toho více, v čem je mi Jan Marek sympatický a blízký. Protože nejsem sobec, nabízím i vám možnost se s tímto mužem seznámit. Během příštího čtvrtletí totiž budeme v rámci sobotní školy studovat lekce s názvem „EVANGELIUM PODLE MARKA„. 

Byly to právě tyto lekce, jejich prostřednictvím jsem se mohl při jejich studiu lépe seznámit s Janem Markem, autorem evangelia, kterým se budeme zabývat nejen o prázdninách, ale pak i celé září.

Zvu vás k osobnímu studiu Bible a lekcí věnovaných Evangeliu podle Marka a také do některé ze tříd sobotní školy v našem sboru. Diskuze v nich začínají každou sobotu o půl desáté, protože sobotní škola prázdniny nemá.

Vlastimil Fürst

Kromě "studijních tříd" v modlitebně nabízíme také možnost virtuální diskuze nad danými lekcemi "Průvodce studiem Bible"

Lekce můžete zakoupit v traktátu nebo si je stáhnout na stránkách Sobotní školy (alternativně kliknutím na obrázek).

Užitečné odkazy...

Sobotní škola je dlouholetou celosvětovou aktivitou Církve adventistů sedmého dne, která dává příležitost k tomu, aby milióny lidí všech věkových kategorií mohli být spolu, učit se o Ježíši Kristu, studovat Bibli, a lépe poznávat jeden druhého i svět, ve kterém žijí.

Kromě oficiálních studijních podkladů existují ještě i další materiály, které připravují nadšení dobrovolníci. Mezi ně patří audioverze jednotlivých lekcí, otázky a témata k diskuzím ve skupinách, či lekce doplněné o plné znění biblických textů.

Studijní materiály pro jednotlivá čtvrtletí ve formátu PDF (vždy celé čtvrtletí) – již od roku 1924!

Studijní materiály jsou k dispozici také ve vybraných cizích jazycích – kromě češtiny také například v ukrajinštině, ruštině, angličtině, němčině… – na webu Sabbath School nebo prostřednictvím bezplatných aplikací ke stažení přes Google Play / App Store

Pořad „Bible pro dnešek“ připravuje pro Církev adventistů a pro oddělení Sobotní školy studio HopeTV. Jednotlivé díly přináší rozhovory nad Biblí, které jsou inspirovány studijními materiály „Průvodce studiem Bible„. Provází tak studenty Sobotní školy vždy aktuálně studovanými tématy.

Záměrem on-line kurzu „Sobotní škola“ je představit účastníkům původ, smysl a principy tohoto jedinečného systému biblického vzdělávání, který je zásadní součástí života a služby Církve adventistů sedmého dne. Kurz však nemá jen představit tyto základní informace, ale také poskytnout základní „trénink“ pro všechny, kteří chtějí mít ze Sobotní školy co největší užitek – ať už jako aktivní účastníci, tak i jako učitelé.