Na prvním místě žádám, aby se konaly prosby, modlitby, přímluvy, díkůvzdání za všechny lidi, za vládce a za všechny, kteří mají v rukou moc, abychom mohli žít tichým a klidným životem v opravdové zbožnosti a vážnosti. To je dobré a vítané u našeho Spasitele Boha, který chce, aby všichni lidé došli spásy a poznali pravdu.
(1 Tim. 2:1-4 CEP)

Pavel poučuje Timotea o tom, jak má vést jemu svěřené bratry a sestry. Ve druhé a třetí kapitole slyšíme pokyny (směrnice) pro život církve. Apoštol mluví o slušném a střízlivém oblékání žen. Zazní zde jeho kontroverzní výrok, kterým příslušnice něžného pohlaví vybízí k mlčení a zakazuje jim učit. V kapitole třetí pak slyšíme charakteristiku ideálního biskupa. Nad to všechno však má vyniknout Pavlův pokyn k modlitbě. Doslova slyšíme, že modlitba má pro Pavla prioritu, tedy je na prvním místě. Domnívám se, že tento důraz byl důležitý v Pavlově době, pro církve svěřené Timoteovi, ale je také důležitý ve vztahu k nám.

Blíží se totiž čas modlitebního týdne, chvíle, kdy se celá církev, ale také náš sbor bude scházet každý den k modlitbám. Zkusme si v období počínaje sobotou 6.11.2021 a konče sobotou 13.11.2021 na Pavlova slova vzpomenout a postavit modlitbu i modlitební setkání v našich životech na první místo. Zkusme si připomenout, že modlitba má mít v tomto čase prioritu před jinými, jinak jistě užitečnými a důležitými věcmi. Věřím, že i vy cítíte vzhledem k nelehké době potřebu se modlit, jak říká Pavel: „za všechny lidi, za vládce a za všechny, kteří mají v rukou moc, abychom mohli žít tichým a klidným životem v opravdové zbožnosti a vážnosti.“

Zveme vás proto, abyste využili příležitosti a zúčastnili se oznámených modlitebních setkání dle následujícího rozpisu a upozorňujeme, že i děti budou mít zajištěn svůj vlastní program.

Těšíme se na společné chvíle prožité na kolenou s díky a prosbami.

S pozdravem za výbor sboru,

Petr Rohan

Setkání modlitebního týdne mimo obě soboty (tzn. neděle-pátek) bude možné se zúčastnit také virtuálně – prostřednictvím online připojení:

ODKAZ NA MODLITEBNÍ TÝDEN ONLINE

ROZPIS MODLITEBNÍHO TÝDNE

  • sobota 6.11.2021 – modlitební v rámci dopolední bohoslužby
  • neděle 7.11.2021 až pátek 12.11.2021 – modlitební setkání vždy v 18 hodin v modlitebně Střední 10
  • sobota 13.11.2021 – modlitební v rámci dopolední bohoslužby