Po letním všudypřítomném rozvolňování a současně provozu našeho sboru, kdy se vedení (v souladu s platnými nařízeními) rozhodlo jít cestou, která platí pro návštěvu kulturních akcí z důvodu možnosti naplnění modlitebny na plnou kapacitu – za cenu dodržování opatření O-N-T (ukončené očkování, prodělání nemoci v posledních 180 dnech, platný dostupný negativní test) – opět musíme reagovat na měnící se situaci.

Od listopadu platí nová mimořádná opatření k ochraně a prevenci před onemocněním covid-19. V principu se obecně pro život sborů (bohoslužby a náboženská shromáždění) moc nemění. Konkrétně našeho sboru se ale změna okolností dotýká výrazným způsobem.

Podobně jako dříve na bohoslužby a setkání přicházíme s předepsanou ochranou nosu a úst, používáme dezinfekci a častěji si ruce umýváme, stranou musí konvence – podávání rukou či objímání a je moudré, že dodržujeme zdravý odstup. Právě tento rozestup min. 1,5 metru v praxi znamená, že kapacita modlitebny a přidružených prostor představuje maximální návštěvnost cca 70 osob – podle počtu osob sdílejících jednu domácnost. Nepůjde to (jako na jaře) bez určité regulace počtu účastníků, resp. nějakého přehledu / registrace.

DŮLEŽITÉ OPAKOVÁNÍ, PROTOŽE KAŽDÝ MŮŽE POZAPOMENOUT:

Dodržujeme režim 3R. Vedení sboru se shodlo na dočasném formátu dvou sobotních bohoslužeb s dostatečnou přestávkou zajišťující bezpečnou výměnu návštěvníků:

PRVNÍ BOHOSLUŽBA
bude probíhat v čase 8:45-9:45. Bude se jednat především o kázání. Na tuto bohoslužbu nebude bezpodmínečně nutné se přihlašovat, i když doporučujeme se zeptat kazatele (Petr Rohan – petrrohan7@gmail.com / +420 775 789 030) / prvního staršího sboru (Jan Polášek – polasekjan@tiscali.cz / +420 605 204 410) na předpokládanou obsazenost.

DRUHÁ BOHOSLUŽBA
se bude konat v čase 10:00-11:30. Bude se jednat o bohoslužbu se zkráceným blokem sobotní školy a školek dětí, proto je cílena spíše na rodiny s dětmi. Sobotní škola bude probíhat v jedné společné třídě, děti budou mít své třídy s určitým omezením podle aktuálně platných nařízení (děti do 6 let bez omezení, od 6 let dodržování rozestupů a nošení roušky/respirátoru). Druhá část bohoslužby bude jako obvykle přenášena online (odkaz). Vzhledem k předpokládané vyšší návštěvnosti bohoslužby prosíme opravdu všechny zájemce o včasnou registraci – u kazatele (Petr Rohan – petrrohan7@gmail.com / +420 775 789 030) / prvního staršího sboru (Jan Polášek – polasekjan@tiscali.cz / +420 605 204 410). Může se stát, že vzhledem k omezené kapacitě budete požádáni o navštívení bohoslužby v jiném čase/termínu. Prosíme všechny o ohleduplnost a vstřícnost.

Cílem vedení sboru je umožnit všem zájemcům návštěvu bohoslužby bez výrazných komplikací. Registrace je jen malou cenou za fungující společenství napříč generacemi. Přáli bychom si plný a živý sbor jako doposud, proto pokud bude potřeba, jsme připraveni přidat další bohoslužbu.

KONTAKTY PRO REGISTRACI A DOTAZY

KAZATEL:  Petr Rohan – petrrohan7@gmail.com / +420 775 789 030
PRVNÍ STARŠÍ SBORU:  Jan Polášek – polasekjan@tiscali.cz / +420 605 204 410

PŘIBLIŽNÝ KONCEPT BOHOSLUŽEB
od soboty 27. 11. 2021:

Jako sborové společenství jsme se snažili vždy dodržovat aktuální opatření a ukázat tím všem lidem, že nám na nich záleží. Navzdory našim snahám ale postupně přibývali nemocní i v naší církvi, (žel, že i ti s vážným průběhem, včetně úmrtí)… Je dobře, že naše vláda akceptuje skutečnost, že duchovní péče je nejen v této době důležitá.

Děkujeme vám, že platná nařízení a rozhodnutí vedení sboru plně respektujete a náš sbor tak i nadále zůstane společenstvím, jehož členové si váží zdraví našich seniorů i zdraví těch, kteří mají chronické choroby a patří mezi ty, kdo jsou virem COVID-19 nejvíce ohroženi.

Za výbor sboru
Jan Polášek, Petr Bielesch