Bratři a sestry,

ve 28. kapitole knihy Genesis čteme mimo jiné o tom, kterak v důsledku nočního vidění na místě jménem Lúz získal patriarcha Jákob zcela nový pohled na svou dosavadní životní situaci. Osamělý poutník zde zvolá:

„Na tomto místě je Hospodin a já jsem to nevěděl.“

Tato nová perspektiva Boží blízkosti pak vnáší do Jákobova života novou energii a dává mu sílu pokračovat v obtížné životní cestě.

Podobně jako tenkrát s Jákobem pracuje Bůh dnes i v našich životech. Možná přímo nemůžeme říct, že bychom mívali od něj noční vidění, ale stává se i nám, že skrze slovo, modlitbu, dobrou radu, Hospodin prohloubí naše vnímání reality a dá nový pohled na skutečnost a s ním i tolik potřebnou sílu do obtížných situací, kterou zejména dnes tolik potřebujeme.

A proto bych vás chtěl povzbudit, abychom využívali všech možností k budování našeho vztahu s Bohem, které se nám až do konce roku nabízejí a chci vás upozornit, že tak jako každý rok máme i letos jedinečnou možnost společných setkání v rámci modlitebního týdne, který se uskuteční v termínech od 5. do 12. listopadu.

Následně pak můžeme využít příležitosti navazujícího studia Janova evangelia, které bude probíhat od 16. listopadu do 14. prosince vždy každou středu v čase od 17:45 pod názvem „Světlo v temnotách“. V úvahách a diskusích nad jednotlivými kapitolami se během těchto setkání vystřídají Daniel Stehlík, Oldřich Svoboda, Vlastimil Fürst a Petr Rohan.

Těším se na setkání s vámi a přeji vám, abychom tak jako Jákob nacházeli i při těchto společných chvílích novou hloubku a nový nadějný pohled na to, co nás v životě potkává.

S pozdravem
Petr Rohan

Daniel STEHLÍK

Oldřich SVOBODA

Vlastimil FÜRST

Petr ROHAN

P.S.: Povaha studovaného textu (Janova evangelia) předpokládá jistou znalost evangelijní látky a proto se při zvaní přátel zaměřme na ty, kteří jsou již o základech křesťanství poučeni. Těším se na setkání s vámi a přikládám pozvánku i rozpisy. Zároveň vás upozorňuji, že během modlitebního týdne bude vytvořena i příležitost k online setkávání. Termíny naleznete v rozpisu. K online připojení užijeme odkaz na sobotní školu, který naleznete na sborových stránkách.