Jako každý rok i letos byla jedna podzimní sobota (16.9.2023) věnovaná ohlédnutí za celoroční činností KP Pathfinder v našem společenství.

Za zpěvu hymny vystoupily děti z našich oddílů na stupínek a následně společně s vedoucími vzpomínali prostřednictvím videí a fotografií na to, co v uplynulém období 2022/2023 prožili

Pandy a Plejády mohli na uplynulý rok vzpomínat z větší části společně, neboť po dohodě vedoucích došlo k dočasnému spojení sil obou oddílů, čímž se usnadnil následný přechod starších dětí z Pand do Plejád.

S vděčností v srdci jsme si mohli uvědomit, že i díky této spolupráci se uskutečnila celá řada povedených aktivit jako např. víkendový pobyt v říjnu 2022 v Žebětíně, Drakiáda v listopadu, přespávačka v lednu 2023, březnová výprava na Babí lom, jarní víkendovka v Čučicích, květnový Helfštýn, letní tábor či puťák.

Jsme vskutku vděčni za tým, který se na přípravě těchto vybraných aktivit podílel a děkujeme všem vedoucím a rádcům za pomoc s organizováním celoroční činnosti.

Velice si ceníme také spolupráce s naší „Pathfinderskou přípravkou“ oddílem Kuřátek, který Pandám v uplynulém roce předal několik starších dětí a sám přijal další budoucí Pathfindery. Je pěkné, že díky ochotě a obětavosti dospělých se již v předškolním věku mohou naše děti přes týden setkávat a vzdělávat se, rozvíjet užitečné dovednosti a pokládat základy budoucích přátelství. Věříme, že díky schůzkám a táborům oddílu Kuřátek je pak i následný přechod a integrace mezi starší děti snazší.

Jsme rádi, že se můžeme setkávat i v rámci okrsku s dalšími oddíly. V únoru proběhlo v našem sboru okrskové setkání, kterého se zúčastnilo na 50 dětí. S brněnským oddílem Hyperion jsme se v prosinci potkali v tělocvičně

Dá-li Pán, je před námi další rok plný schůzek a akcí a my se těšíme na to, co nás v něm čeká.

Petra Rohanová

Fotogalerie

fotografie: DP

Videozáznam bohoslužby

VÍCE O KLUBU PATHFINDER A NAŠICH ODDÍLECH