"Princ Egyptský"

Požehnaný a krásný čas jsme s Kuřátky strávili druhý víkend v srpnu. Na miniTábor dorazila Kuřátka spolu s rodiči a sourozenci. Každá rodina si našla místo a postavila si svůj stan.

MiniTábor nesl název „Princ Egyptský“. Jednalo se o pokračování loňského tábora, který nás provedl životním příběhem Josefa, egyptského správce. Letošní program nás zavedl opět do Egypta, tentokrát již k početnému izraelskému národu. Právě rozrůstající se národ byl trnem v oku faraonovi. Do této doby se narodil Mojžíš, který se později stal egyptským princem. Bůh si ho vyvolil jako vysvoboditele svého národa z otroctví.

Spolu s dětmi rozdělenými do skupinek a jejich vedoucími (tatínkové) jsme zažívali dobrodružství, které prožil Mojžíš pod Božím vedením. Skupinky například stavěly z různých druhů materiálu košíky a poslaly v nich Mojžíše po vodě. Během sobotního dopoledne se děti také ocitly v egyptské škole. Stejně jako se Mojžíš vzdělával, tak i děti procházely jednotlivými stanovišti, kde musely prokázat, co si zapamatovaly z minulého školního roku v Kuřátkách (poznávaly rostliny, ptáky, stopy, biblické příběhy a uzlovaly…).

V sobotu odpoledne děti uprchly spolu s Mojžíšem do Midiánské země. Zde pomohly s napojením ovcí u studny a staly se pastýři. Pasení oveček zavedlo Mojžíše k hořícímu keři. Stejně tak i děti dorazily ke keři, který k nim promluvil a poslal je zpět do Egypta, aby rozmlouvaly s faraonem a vyjednaly propuštění izraelského lidu. Skupinky se na zpáteční cestě setkaly s Áronem, který s nimi předstoupil před faraona. Děti ho žádaly o propuštění národa, ale faraon lid nepustil. Bůh tedy poslal na Egypt 10 ran. Děti některé tyto rány ztvárnily pantomimou.

V neděli dopoledne si skupinky zabalily podle instrukcí batůžky a vyrazily, stejně jako Izraelci, vstříc novému svobodnému životu. Děti spolu s vedoucími opustili Egypt a na cestě postavili tábořiště (malé domečky z lesního materiálu) a přešli Rudé moře (říčku). Zde náš příběh skončil. Izraelité jsou konečně svobodní! Zpívají chvalozpěvy a oslavují Boha.

Během plnění jednotlivých úkolů Kuřátka prožívala táborový život. Měli jsme budíčky, rozcvičky, nástupy, spali jsme ve stanu, opékali dobroty a měli táborák. Domů si na památku Kuřátka odvezla baterky, aby si mohla svítit a stejně tak i být světýlky pro své okolí.

Ráda bych poděkovala všem vedoucím Kuřátek ze jejich čas a přípravu. Děkuji také rodičům za spolupráci a velkou pomoc během celého tábora. Předně děkuji Pánu Bohu za krásné počasí, vedení a ochranu.

Markét Lidmilová

Fotogalerie

fotografie: Kuřátka

VÍCE O KLUBU PATHFINDER A NAŠICH ODDÍLECH