V neděli 12. listopadu 2023 se všechny naše oddíly Pathfinderu, tj. Kuřátka, Pandy i Plejády (děti, vedoucí, rodiče a přátelé), setkaly v Brně – Komíně nedaleko Medláneckých kopců, aby společně vyrazily po fáborky označené cestě, kde na účastníky čekaly úkoly, jež bylo třeba postupné splnit. Děti například musely nasbírat a určit listy stromů, vymyslet verš na zadaná slova, poznat, které věci do přírody nepatří či řešit hádanky a indicie, které je postupně přibližovaly k rozluštění připravené tajenky.

Starší děti navíc mohly během cesty osvědčit své orientační dovednosti při práci s mapou. Po překonání celé trasy hry na účastníky čekala v cíli cesty na Střeleckém kopci zasloužená sladká odměna ukrytá u ztroskotaného draka, a také všemi očekávané pouštění draků, které si každý účastník či každá rodina na místo přinesla. 

Oproti Drakiádě v roce 2022 byla letošní drakiáda spojena s obtížemi a ne každému se z důvodů bezvětří podařilo jeho dráče odlepit od země. 

Doufáme proto, že při Drakiádě 2024 bude všem foukat příznivější vítr.

Celou akci podzimního pouštění draků jsme zakončili vzdor slabému větru spokojeně, u ohně s pusou umaštěnou od buřtů a ulepenou od opečených marshmallows.

Petra Rohanová

Fotogalerie

fotografie: Pandy