Benefiční koncert

V sobotu 25. listopadu 2023 se v krásné gotické síni jihlavské radnice a pod záštitou pana primátora Petra Ryšky uskutečnil první Benefiční koncert pro SK VODOMÍLEK.

Musím se přiznat, že dlouhá léta jsem tajně doufala a věřila, že bychom mohli někdy takovýto koncert uskutečnit, ale stále na to nebyl čas nebo prostředky. Vůbec jsme netušili, kolik lidí může přijít, natož kolik peněz je možné tímto způsobem získat.

SK VODOMÍLEK se zabývá sportovním a rehabilitačním plaváním. Scházíme se 2x týdně na bazénu E. Rošického v Jihlavě a někteří plavci mají klasické plavecké tréninky pro udržení fyzička a přípravy na závody, další v bazénu rehabilitují. Již od začátku jsme věděli, že vybrané peníze budeme chtít věnovat některému z plavců. Chtěli jsme, aby i Vodomílek mohl někomu pomoci. Vybrali jsme Pavlíka Novotného, který je členem Vodomílka od jeho založení, tedy od roku 2005 a Pavlík je úžasný, usměvavý a stále dobře naladěný plavec, který prošel několika dobrovolnickýma rukama. Jak to myslím? Téměř všichni dobrovolníci se učili technická cvičení i plavecké metody právě na Pavlíkovi. Dále jsme vybrali Daniela Skořepu, který Vodomílek reprezentuje nejen v plavání na závodech, ale jakmile je s ním nějaký rozhovor, vždy zmíní, že rád plave a plave právě s námi.

Očekávání byla veliká a jakmile se gotická síň postupně začala naplňovat, naplňovala nás touha, jak vše bude probíhat. Komorní sbor i mluvené slovo bylo nádherné a díky dobrovolnému vstupnému jsme vybrali neskutečných 22.000,- Kč. Každý z chlapců dostal 11.000,- Kč, Pavlík peníze využije na doplacení nového invalidního vozíku a Dan na letní tábor. Po skončení koncertu všichni účastníci odcházeli dojatí, usměvaví a s hřejivým pocitem u srdce, a tak jsme uskutečnili první benefiční koncert pro SK VODOMÍLEK.

Když jsme se poté sešli na bazénu, všichni z koncertu byli nadšení a dojatí, jak to bylo krásné.

Je krásné dělat druhým radost, že?

S hlubokou úctou a poděkováním

Lada Kořínková
SK VODOMÍLEK, z.s.

Výtěžek, který pomůže

1000 ,- Kč

Užitečné odkazy

SK VODOMÍLEK

pomáhá handicapovaným na Vysočině se pomocí plavání zapojit do aktivního života.

ADRA

je humanitární a rozvojová organizace, která pomáhá lidem v nouzi.

Fotogalerie

fotografie: DP