Když se to správně naplánuje, venku se setmí a uvnitř se rozsvítí malá světýlka, příjemná atmosféra je zaručena. A když ještě přidáme příjemnou hudbu, vůni nejen cukroví a zimní malovánky na oknech, ocitnete se v kouzelném prostředí pro rodinnou bohoslužbu.

Je 16. prosince 2023, venku je ta správná zima a nás všechny hřeje teplo malého sálu.

Jsem věčná, že i dneska jsem se mohli setkat v počtu větším než 60 osob – velkých i malých! Je to neskutečné požehnání, být tady tak spolu a užívat si ten čas jako společenství – jako opravdově velká rodina.

A tak jsme spolu zpívali, vykládali, poslouchali inspirativní slovo a přemýšleli, jak se týká nás osobně. A protože ke každé rodinné bohoslužbě neodmyslitelně patří i část tvoření, kdy se spojí velké i malé ruce, i tentokrát jsme měli prosto vyhrazený právě tomuto. Společně jsem se věnovali tvoření ozdobné části na kartičky určené pro Půlnoční bohoslužbu, která měla v následujících týdnech proběhnout pod vedením mládeže našeho sboru. Je super, že se můžeme generačně propojit a každý přispět tím kouskem, co mu je blízký. A že někdo nechce tvořit? Nemusí! Jen se kouká a kochá, jakou krásu kolem sebe má.

Děkuji za další krásný společný čas!

I za ty drobky na zemi, které hodné ruce zametly, protože to znamená že jsme měli co jíst, že jsme měli z čeho vytvářet a že jsme chtěli být spolu. Děkuji za ten ne úplně čerstvý vzduch, protože to znamená, že nás bylo hodně. Děkuji za ty hromady nádobí, které jsou někdy nekonečné a pak za tu čistu kuchyň, protože … Protože bylo spoustu ochotných rukou, které se přidaly, aby pomohly uklidit a nachystat sbor pro další den.

Díky Bože, že můžeme.

Terez

Fotogalerie

fotografie: Terez

Další rodinnou bohoslužbu
s námi můžete prožít
již brzy!