MODLITBA
jako způsob života

Letošní modlitební týden mládeže
bude probíhat 16. – 23. března 2024.

Každá velká cesta začíná nadšením, předjímáním, jaké to asi bude, a kapkou nervozity. My se v této brožurce chystáme ponořit do tématu modlitby – a můžeme vás ujistit, že to bude jízda! Ale předtím, než začneme, připomeňme si jeden slib.

„Proste, a bude vám dáno; hledejte, a naleznete; tlučte, a bude vám otevřeno. Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu bude otevřeno.
Což by někdo z vás dal svému synu kámen, když ho prosí o chléb? Nebo by mu dal hada, když ho prosí o rybu? Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, tím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí!“
matouš 7,7-11

Bůh nechce, abychom k něu přicházeli s ostychem nebo abychom se ve vztahu s ním cítili jako žebráci. Místo toho si Bůh přeje, abychom k němu přistupovali jako synové a dcery, kteří mají neomezený přístup ke svému milujícímu Rodiči. Jestliže je váš vztah s rodiči zdravý, bezpečný a ne moc komplikovaný, tak víte, že vás rodiče milují – a to třeba díky tomu, že jsou tady vždy pro vás a že se o vás dobře starají. Jestliže je váš vztah s rodiči složitější, tak vám chci říct, že Bůh je Otec všech otců – v něm smíte mít přesně to, po čem jste kdy ve své rodině toužili. Jak jsme četli, k Bohu můžete vždy přicházet s jistotou, že dostanete to, o co prosíte. Hledejte, a naleznete. On vám otevře ty správné dveře!

Ať vám Bůh bohatě žehná. Vždyť vás miluje!

Annika a Fabián
autoři letošního materiálu

Praktický studijní průvodce
ke stažení ZDE nebo po kliknutí na obrázek 🙂