Jak ten čas letí

Před dvěma týdny, v sobotu 15. června 2024, se v malém sále sešli učitelé a učitelky sobotní školy společně s rodinnými příslušníky a také s těmi, kteří se považují za příznivce sobotní školy.

Konal se totiž tradiční oběd sobotní školy, kterým zakončujeme další rok společného úsilí o to, aby v našem sboru byla každou sobotu možnost diskutovat o otázkách, které nás obohacují a motivují k setrvání na společně cestě s Ježíšem.

Oběd byl opět velice chutný, stejně jako všechny další dobroty, za které děkujeme všem, kteří je pro nás připravili. Nemělo to chybu.

Součástí setkání bylo poděkování všem, kteří se podíleli na chodu sobotní školy – první části naší bohoslužby. Shodli jsme se, že k dokonalosti máme v sobotní škole pořád ještě daleko, ale i tak je nám v ní fajn. Můžeme vyjádřit své pochybnosti a slyšet, jak danou otázku vnímají ti ostatní. Máme v ní také prostor pro sdílení se o to, co právě prožíváme – o naše starosti i radosti. Je to prostě čas pro aktivní společenství.

Protože proběhly volby, došlo též k předání služebnosti vedoucího oddělení sobotní školy. Tím byl pro další dva roky zvolen bratr Petr Zahradník. Pokud máte rádi sobotní školu a jste jejími stálými návštěvníky, víte, že je toto oddělení zase v dobrých rukou.

Věříme, že za rok proběhne tato tradiční akce sobotní školy zase. Přejeme si, abychom navzdory té naší nedokonalosti mohli i pak konstatovat, že je nám spolu fajn. Moc bychom si přáli, kdyby těch, kterým je v sobotní škole fajn, bylo zase o trochu víc. Nejlépe o vás všechny, kteří jste to kouzlo ještě neobjevili. Ani nám se v sobotu nechce vstávat, ale když pak končíme diskuzi v sobotní škole, děkujeme Bohu, že jsme s jeho pomocí vstali a šli, protože každá diskuze obohacuje náš život i naši víru. Jsou to možná drobnosti, ale i ty nám pomáhají budovat osobní přátelství s Bohem i s těmi, kteří mají v uctívání našeho Stvořitele podobná přání a potřeby jako my.

Vlastimil Fürst

Video

video: Oto

Fotogalerie

fotografie: Špok, Oto